Let the Story Begin!

Schrijfcursus op een uniek plekje in Amsterdam

Heb je zin in een superleuke schrijfcursus deze zomer, maar vind je het moeilijk een keuze te maken uit het aanbod aan schrijfcursussen? Schrijf je dan snel in voor deze exclusieve schrijfweek (deze cursus schrijven vindt slechts 1x per jaar plaats!). In een heerlijke groene oase in hartje Amsterdam gaan we samen aan de slag met jouw verhaal of boek. Schrijfplezier gegarandeerd!

Inschrijven

Ervaringen van schrijvers die we hebben gecoacht

‘De zusjes Kelder zitten vol energie en kregen de groep lekker los door verschillende oefeningen. Het was inspirerend, leerzaam en het heeft ons een duw in de goede richting gegeven om ervoor te zorgen dat wij als bedrijf dezelfde tone-of-voice gaan hanteren. Dank voor deze verfrissende schrijftraining!’
Ferry de Koning, hoofd marketing Remiqz Football Analytics
‘Eén leerzame en inspirerende ochtend met Renee en Eva heeft tien pareltjes tekst als oogst. Nooit gedacht dat ons team zulke schrijftalenten in zich herbergde, in een paar uur tijd aan de oppervlakte gebracht door de positieve, deskundige en enthousiaste aansporingen van de zussen. Zo raak. De wowww factor. Zeer verbindend en positief. Smaakt naar meer!’
Marion Sonneveld, directeur hospice Bardo

Schrijfcursus Amsterdam Let the Story Begin!

Voor veel mensen is een boek schrijven een langgekoesterde droom. Je eigen naam ín de boekenkast, joúw verhaal op papier! Maar waar begin je? En hoe zorg je dat het goed wordt? Tijdens Eva’s lessen leer je de fijne kneepjes van het (roman)schrijven. Samen gaan we op zoek naar de beste vorm voor jouw verhaal, want zoals Arnon Grunberg al zei: om echt goed te kunnen schrijven moet je eerst op zoek naar de noodzaak van je verhaal. Wat is het verhaal dat jij wil vertellen? Welk verhaal moét er uit?


1

Boek schrijven? Kinderboek, (levens)verhaal of roman?

Onder Eva’s enthousiaste en persoonlijke begeleiding werk je aan een roman, (levens)verhaal, of kinderboek. We beginnen iedere ochtend met schrijftheorie en een leuke inspirerende schrijfoefening om even wakker te worden en los te komen. Daarna lezen we voor en geven we elkaar positieve feedback. Na de lunch gaan we iets inspirerends kijken over schrijven of lezen en analyseren we een tekst van een bekende schrijver. We doen opnieuw een schrijfopdracht om alle theorie en lesstof van die dag meteen in de praktijk te brengen. En verdiepen ons in stijl en structuur, de kracht van dialogen, levensechte personages, stijl en humor. Waar begin ik? Hoe houd ik de spanningsboog vast? Eva coacht je door de wereld van het eerste boekidee tot het vinden van een uitgever. En vertelt veel smakelijke anekdotes over hoe ze zelf succesvol debuteerde.


2

Schrijfcoaching en individuele feedback op je tekst

Twee keer per week is er een individueel feedbackmoment waarin je 100% aandacht krijgt voor je tekst. Je kunt alles vragen en we bespreken waar je tegenaan loopt. Met alle persoonlijke tips en tricks ga je extra gemotiveerd weer aan de slag. Aan het eind van de week heeft iedereen een eerste hoofdstuk of verhaal af! Je weet waar je roman over gaat, hebt je eigen schrijfstem gevonden én veel schrijfplezier gehad!

Inschrijven & meer informatie

Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je snel in om zeker te zijn van een plekje tijdens deze bijzondere schrijfweek.

Meer informatie & inschrijven

Een autobiografie schrijven of een kinderboek?

Komt de schrijfcursus je niet uit, maar houd je wel van schrijven: kijk dan in de agenda voor onze schrijfworkshops in Amsterdam en Purmerend. Pakkende teksten schrijven? Een boek schrijven én uitgeven? Iedere maand hebben we een wisselend thema. Iedereen is welkom!

Agenda

Contact opnemen

Zin in een schrijfboost?

    Meld je hier aan!