Let the Story Begin!

Online schrijfcursus

Een schrijfcursus volgen, maar ook een overvolle agenda? Kies dan voor het gemak van onze online schrijfcursus. Speciaal door ons ontwikkeld, omdat we snappen dat je het schrijfproces niet onnodig onder (tijds)druk moet zetten. Juist wanneer een schrijver zich vrij voelt kan een mooi en goed verhaal ontstaan!

Kosten € 295,-

Inschrijven

Ervaringen van schrijvers die je voorgingen:

Een cursus met zeer veel (verdiepende) informatie en veel afwisselende oefeningen. Ook fijn dat de cursus online te volgen is, zo kun je je eigen tijd indelen. Top!
Merrit van Tol, Cursist
Dank voor het leren over o.a. show don’t tell! Ik heb deze weken mezelf veel beter leren kennen en ben heel blij dat ik het geld dat ik voor mijn 50e verjaardag van familie en vrienden kreeg hiervoor heb gebruikt.
Saskia van Weelden, cursist
k heb erg genoten van de online schrijfcursus. Elke week nieuwe schrijfoefeningen. Ik zat soms lachend achter het toetsenbord, soms zwetend. Spannend om de feedback te lezen. Ik keek uit naar de opmerkingen en tips. Veel geleerd, met name over opbouw verhaal en schrappen van overbodige woorden. Jammer dat het voorbij is. Ik kan de cursus van harte aanbevelen.
Henny Sturkenboom, cursist

De keuzes en opstelling van de leerstof, de inspirerende voorbeelden van klassieke en moderne literatuur en de motiverende opdrachten, maakten de lessen heel boeiend, zodat alles om me heen soms niet meer bestond.
Met de waardevolle en leerzame tips ben ik met zachte, persoonlijke, doch professionele hand in het juiste spoor geleid. Het heeft veel toegevoegd en bijgedragen aan waar ik me nu bevind. Dank daarvoor.

Stella Janna Witkamp, cursist


1

Schrijven in joúw tijd

Hoe werkt de schrijfcursus?

In 8 lessen leer je hoe je een pakkende tekst schrijft, de aandacht trekt met je verhaal én krijg je tips voor het pitchen van je boek bij uitgevers. En dit allemaal gewoon aan je eigen keukentafel, wel zo gemakkelijk. De opzet is eenvoudig: je mailt ons je tekst en krijgt die uiterlijk 5 dagen later terug in je mailbox voorzien van superveel opbouwende tips en feedback!


2

Leer beter schrijven

Schrijven = groeien

Lees je graag je (klein)kinderen voor en ontstaan er allemaal leuke verhalen in je hoofd? Zou je daar wel een boekje van willen maken of misschien zelfs een kinderboek willen uitgeven? Of loop je al jaren rond met plannen voor een roman of een verslag van die ene bijzondere reis? In de online schrijfcursus zet je in 8 lessen de kern neer van je boek. Ongeacht het genre! Ook voor korte verhalen is de online schrijfcursus bijzonder geschikt.


3

Investeer in je schrijfdroom

Kosten online schrijfcursus

De speciaal door ons ontwikkelde online schrijfcursus kunnen we aanbieden voor slechts € 295,- (inclusief btw). Hiervoor krijg je 8 weken lang inspirerende lessen vol leuke schrijfopdrachten, tips & tricks én uitgebreide persoonlijke feedback op je tekst. Stuur ons een mailtje en plan je eerste les. Jouw verhaal verdient het om verteld te worden!

Inhoud online schrijfcursus

Jouw verhaal in 8 lessen op papier


1

Pakkende tekst schrijven?

Houd je van schrijven? Schrijf je graag verhalen in je hoofd? Maar ben je soms onzeker of ze wel leuk zijn om te lezen en wil je graag pakkende teksten leren schrijven? In 8 lessen leer je de basistechnieken van een verhaal vertellen!


2

Autobiografie schrijven?

Heb je veel meegemaakt? En zou je het allemaal wel eens van je af willen schrijven? Of wil je een mooi boek achterlaten voor je (klein)kinderen? Tijdens de schrijfcursus leer je hoe je levensverhaal opschrijft zodat het leest als een trein. En helpen we je een weg te vinden in de overvloed aan herinneringen – wat vertel je niet en wat nu juist wel?


3

Hoe begin je met schrijven?

Maar waar moet je beginnen? Er is zo veel te vertellen, je hebt zo veel verhalen in je hoofd. We helpen je met het schrijven van de ultieme eerste zin. En je zal zien: als je je eerste zin gevonden hebt, volgt de rest vanzelf.


4

Welk perspectief kies je?

Heb je al nagedacht over vanuit welk perspectief je wilt schrijven? Vanuit de ik? Dichtbij jezelf? Of liever vanuit een hij/zij-perspectief? We kijken samen wat het beste werkt voor jouw verhaal.


5

Schrijftips van bekende schrijvers

Leuk hoor een boek schrijven, maar vandaag heb je even geen inspiratie… Dat kan, geen zorgen, álle schrijvers hebben we eens last van een writer’s block. Precies om die reden hebben we leuke filmpjes en inspirerende quotes in de lessen gestopt, zodat jij lekker verder kunt met je boek.


6

De personages

Over wie gaat je boek? Wie wordt je hoofdpersoon? Of schrijf je over jezelf? De (autobiografische) personages zijn het kloppend hart van je boek. Des te belangrijker dat jij ze van haver tot gort kent. En laat daar nu uitgerekend een leuke oefening voor zijn.


7

Steengoede dialogen schrijven

Lees je graag boeken waar veel dialoog in voorkomt, maar vind je het best lastig om zelf een goede dialoog te schrijven? Gelukkig kun je ook dat leren en geven we veel tips voor spannende dialogen.


8

Boek schrijven én uitgeven

Zonder dat je het misschien zelf beseft schuilt er een schrijver in jou. Laat ons je helpen je schrijfdroom waar te maken. We geven in deze laatste les tips om je boek te pitchen bij een uitgeverij, net zoals we dat zelf ooit hebben gedaan. En niet zonder succes😉.

Algemene voorwaarden online schrijfcursus

De online schrijfcursus is één jaar geldig. Het kan zijn dat er een wachtlijst is. Daarover ontvang je tijdig bericht. We helpen je altijd zo snel mogelijk!

Inschrijven

Contact opnemen

In 8 weken beter leren schrijven wanneer het jou uitkomt?

    Schrijf je nu in voor onze online schrijfcursus.