1

Parttime-Junkie

Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid gezin. Ze kijken naar de VPRO, rijden een Volvo en wonen in een keurige buurt in Heemstede. Een gezin waarvan je niet verwacht dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB. Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg – de perfecte dekmantel. Niemand had iets door. Parttime-junkie is het openhartige, spannende en ongelooflijke verhaal van een jonge vrouw die kon liegen als geen ander, maar die uiteindelijk vooral zichzelf voor de gek hield. Met dit boek sluit Renee Kelder haar dubbelleven en haar drugsverleden definitief af.

Bestellen

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van onze laatste aanbiedingen en acties!

  Mis niks! Schrijf je nu in en ontvang de nieuwsbrief van Kelder & Kelder met aanbiedingen, schrijftips en exclusieve ledenkorting!

  Recensies

  Een debuut met psychologische diepgang dat van lef getuigt. De zwakheden van een generatie blootleggen, dat kan alleen als je iets anders doet dan de rest van je tijdgenoten. Kelder slaagt daarin.” – de Volkskrant

  Volkskrant

  Helder, schaamteloos bijtend en in your face. Een debutant die écht kan schrijven.”

  ZIN

  Debuten lezen doe je met stille hoop, vaak tegen beter weten in. Maar Eva Kelders verontrustende roman Het leek stiller dan het was is een literaire ontdekking.”

  Jeroen Vullings, literair criticus Vrij Nederland

  Met Het leek stiller dan het was zet Eva Kelder zichzelf op de kaart als literair talent. Ze geeft blijk van een groot inzicht in menselijk gedrag en gedachteprocessen.”

  OPZIJ

  Een intiem en vrijpostig debuut, dat de lezer scherp houdt.”

  NRC Handelsblad

  Een aanwinst voor de literatuur! Rake zinnen die zo mooi zijn dat je even stopt met lezen om ervan te genieten. Net zo knap geconstrueerd als het werk van Maartje Wortel.”

  Anja Duitsmann, Eigenaar Linnaeus Boekhandel

  Een prachtig debuut.”

  Marie Claire

  Afgezien van Nina Polak en Eva Kelder ontbreekt het veel debutanten aan Literaire Finesse.”

  Trouw