1

Korte verhalen

Ik, moeder

Dertien auteurs schreven een krachtig mozaïek van het moederschap. Soms rauw, soms vertwijfeld, soms melancholisch. Maar altijd echt. In Ik, moeder wordt het moederschap ter discussie gesteld én gevierd.
Eva Kelder en Annemarie de Gee zagen hun schrijvende leven veranderen door de komst van een kind. De transformatie die het moederschap in denken, doen en leven teweeg kan brengen werd volgens hen slechts marginaal weerspiegeld in literatuur. Zij wilden een beeld scheppen waarin de moeder géén plat personage is maar juist geschakeerd, zodat we ons in haar herkennen. De moeder als hoofdrolspeler, de moeder als mens. Dus stelden zij de verhalenbundel Ik, moeder samen.
Yasmine Allas, Saskia de Coster, Annemarie de Gee, Sanneke van Hassel, Marjolijn van Heemstra, Eva Kelder, Jannah Loontjens, Roos Schlikker, Aukelien Weverling en Nilgün Yerli schreven een verhaal, Neske Beks en Joke J. Hermsen schreven een essay, Anna Enquist een gedicht. Ik, moeder schenkt de moeder het literaire leven dat zij verdient.
‘Vreemd hoe mensen moeders met zachtheid associëren. In de dierenwereld zijn het de moeders die krabben, bijten, doden om hun kinderen te beschermen.’ Marjolijn van Heemstra

Bestellen
Lees hier een fragment uit het boek

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van onze laatste aanbiedingen en acties!

  Mis niks! Schrijf je nu in en ontvang de nieuwsbrief van Kelder & Kelder met aanbiedingen, schrijftips en exclusieve ledenkorting!

  Recensies

  Een debuut met psychologische diepgang dat van lef getuigt. De zwakheden van een generatie blootleggen, dat kan alleen als je iets anders doet dan de rest van je tijdgenoten. Kelder slaagt daarin.” – de Volkskrant

  Volkskrant

  Helder, schaamteloos bijtend en in your face. Een debutant die écht kan schrijven.”

  ZIN

  Debuten lezen doe je met stille hoop, vaak tegen beter weten in. Maar Eva Kelders verontrustende roman Het leek stiller dan het was is een literaire ontdekking.”

  Jeroen Vullings, literair criticus Vrij Nederland

  Met Het leek stiller dan het was zet Eva Kelder zichzelf op de kaart als literair talent. Ze geeft blijk van een groot inzicht in menselijk gedrag en gedachteprocessen.”

  OPZIJ

  Een intiem en vrijpostig debuut, dat de lezer scherp houdt.”

  NRC Handelsblad

  Een aanwinst voor de literatuur! Rake zinnen die zo mooi zijn dat je even stopt met lezen om ervan te genieten. Net zo knap geconstrueerd als het werk van Maartje Wortel.”

  Anja Duitsmann, Eigenaar Linnaeus Boekhandel

  Een prachtig debuut.”

  Marie Claire

  Afgezien van Nina Polak en Eva Kelder ontbreekt het veel debutanten aan Literaire Finesse.”

  Trouw