1

Roman

Een Charismatisch defect

Wanneer de charismatische Blake Chesterfield het onstuimige Amsterdam van eind jaren zestig komt binnenvallen, zal niets meer hetzelfde zijn. Hij wil de wereld verbeteren, tegen elke prijs. De jonge, eigenzinnige April strijdt – misschien wel tegen beter weten in – met hem mee. Hij biedt haar een nieuw bestaan, een passender naam en nieuwe idealen: een ontsnapping uit haar tot dan toe burgerlijke, oer-Hollandse bestaan.
Blakes aantrekkingskracht is groot, en hij weet algauw een schare volgers om zich heen te verzamelen. Als de commune een aanslag beraamt op ‘het gezicht van het kapitalisme’ wordt April voor een morele keuze gesteld: welk kwaad moet bestreden worden, dat van binnen of van buiten?
Decennia later, als een oude bekende haar zorgvuldig afgeschermde leven binnendringt, wordt April geconfronteerd met ongewenste herinneringen. Hoe kom je in het reine met een verleden dat nooit helemaal het jouwe is geweest?

Een charismatisch defect is een weergaloze roman over de illusie van vrijheid, over de kracht van idealen en de verraderlijkheid van charisma. Eva Kelder fileert wederom met scherpzinnige finesse de kwetsbaarheid van de mens.

Bestellen
Lees hier een fragment uit het boek

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van onze laatste aanbiedingen en acties!

  Mis niks! Schrijf je nu in en ontvang de nieuwsbrief van Kelder & Kelder met aanbiedingen, schrijftips en exclusieve ledenkorting!

  Recensies

  Een debuut met psychologische diepgang dat van lef getuigt. De zwakheden van een generatie blootleggen, dat kan alleen als je iets anders doet dan de rest van je tijdgenoten. Kelder slaagt daarin.” – de Volkskrant

  Volkskrant

  Helder, schaamteloos bijtend en in your face. Een debutant die écht kan schrijven.”

  ZIN

  Debuten lezen doe je met stille hoop, vaak tegen beter weten in. Maar Eva Kelders verontrustende roman Het leek stiller dan het was is een literaire ontdekking.”

  Jeroen Vullings, literair criticus Vrij Nederland

  Met Het leek stiller dan het was zet Eva Kelder zichzelf op de kaart als literair talent. Ze geeft blijk van een groot inzicht in menselijk gedrag en gedachteprocessen.”

  OPZIJ

  Een intiem en vrijpostig debuut, dat de lezer scherp houdt.”

  NRC Handelsblad

  Een aanwinst voor de literatuur! Rake zinnen die zo mooi zijn dat je even stopt met lezen om ervan te genieten. Net zo knap geconstrueerd als het werk van Maartje Wortel.”

  Anja Duitsmann, Eigenaar Linnaeus Boekhandel

  Een prachtig debuut.”

  Marie Claire

  Afgezien van Nina Polak en Eva Kelder ontbreekt het veel debutanten aan Literaire Finesse.”

  Trouw