Schrijfcoaching

‘Vanachter je bureau weet je soms niet hoe je een stap verder komt, maar Eva wel. Met deze schrijfcoaching laat ze me vertellen, sluit terloops aan, wijst op mijn teksten. ‘Oh, zo?’ Geïnspireerd fiets ik naar huis en schrijf daar mijn verhaal met een verfriste blik.’

Ons schrijfinstituut heeft een gevarieerd aanbod aan schrijfcoaching en manuscriptbegeleiding.
Waar kunnen we jou mee helpen?

schrijfcoaching

Manuscriptbegeleiding en individuele schrijfcoaching

Maandelijks begeleiden Eva en Renee tijdens het Schrijfcafé in de openbare bibliotheek in Amsterdam (beginnende) schrijvers met allerlei vragen. Ook tijdens onze schrijfcursussen- en workshops komen veel vragen aan bod:

 • Ik heb wel een idee voor een boek, maar weet niet waar te beginnen!
 • Hoe leer ik beter schrijven?
 • Is mijn verhaal of roman wel interessant genoeg?
 • Hoe verbeter ik mijn stijl en techniek?
 • Help, ik kom niet verder met mijn tekst.
 • Hoe doorbreek ik mijn writer’s block?
 • Of (de zware gevallen): ik werk al tien jaar aan een fantastische roman en hij komt maar niet af.

Schrijfcoaching | Doelgerichte hulp tijdens het schrijfproces

Geen paniek! Voor elke schrijfvraag is een oplossing! Wij lezen met je mee en geven deskundig en onafhankelijk advies. We redigeren je manuscript of tekst van a tot z en blazen er samen met jou nieuw leven in. We effectueren je schrijfstijl- en techniek. Ook bieden we schrijfcoaching voor korte verhalen (fine-tunen tot het klaar is voor publicatie in een literair tijdschrift, bijvoorbeeld), journalistieke artikelen, levensverhalen, familieverhalen en webteksten.

Schrijfcoaching | Deskundige en professionele begeleiding van idee tot boek

 • Manuscriptbegeleiding van opzet tot en met het aanbieden aan uitgevers
 • Inspirerende en persoonlijke feedback op je tekst
 • Alle ingrediënten voor een gedetailleerd schrijfplan

Kennismakingsgeprek voor succesvolle schrijfcoaching

Schrijven is een creatief proces, waarbij je je als schrijver kwetsbaar opstelt. Daarom is het belangrijk dat jij precies weet wat je van onze begeleiding kunt verwachten. Wij willen op onze beurt graag weten hoe we jouw schrijfproces het beste kunnen begeleiden. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek (per telefoon of skype) bespreken we jouw schrijfvraag. Afhankelijk van je wensen inventariseren we de mogelijkheden om je verder te helpen en maken we een gestructureerd plan van aanpak. Want ons uitgangspunt is dat jij er gelukkig van wordt, dus jij bepaalt het tempo en de frequentie van de begeleiding.


Schrijfbegeleiding voor coaches: Jouw visie en deskundigheid in een boek

Ben jij een ervaren professional met een indrukwekkende staat van dienst? En wil je jouw ervaring en kennis delen met een groot publiek? Omdat je graag mensen inspireert en verder helpt? En is een boek de kers op de taart die in jouw loopbaan nog ontbreekt? Wij bieden praktische begeleiding. We helpen jou in no time om je visie op papier te zetten. Het verhaal en de kennis heb je al, nu alleen nog de tools om het soepel en aantrekkelijk op te schrijven. Waar gaat je boek precies over, wat wil je aan bod laten komen en hoe? We werken aan:

Schrijfcoaching | Techniek, stijl, en de juiste ‘tone of voice’

  • Het formuleren van je kernboodschap
  • Een gedetailleerd boekconcept en schrijfplan
  • Leesbaarheid, soepelheid en toegankelijkheid
  • Spelling en (alinea)opbouw
  • Heldere tekstopzet, passages en structuur
 • Inleiding, nawoord en onderbouwing

Voor wie?

Voor coaches en andere professionals die hun kennis en visie graag willen delen in de vorm van een eigen boek.


Schrijfcoaching voor startende professionals

Ga jij voor jezelf beginnen en je eigen bedrijf of praktijk opstarten, of wil je meer klanten bereiken? Dan is het heel belangrijk dat jouw verhaal opvalt! Wat maakt jou uniek voor opdrachtgevers? Wij helpen je bij het formuleren van jouw authentieke en inspirerende verhaal. Een verhaal waar mensen zich in herkennen, dat verwondert, en zo boeiend is dat ze het bij de koffie-automaat doorvertellen. Essentieel voor startende ondernemers.

Voor wie?

Voor startende coaches en overige professionals die een goed verhaal nodig hebben voor hun website en andere communicatie-uitingen. Uitermate geschikt voor beginnende zzp’ers die hun professionele teksten willen perfectioneren!


Succesvol bloggen

Bij teksten voor social media is zichtbaarheid van levensbelang. Wij helpen je om mooie, efficiënte, en korte (blog)teksten te schrijven die jouw expertise onder de aandacht brengen. Bloggen is niet alleen leuk en makkelijk, maar ook dé manier om traffic te genereren. Bovendien verhoogt het je zichtbaarheid in Google zienderogen. We werken d.m.v. korte opdrachten gericht aan teksten die geschikt zijn voor jouw doelgroep.

Voor wie?

Voor iedereen met een eigen bedrijf, zzp’ers en kleine zelfstandigen die de kwaliteit van hun teksten willen verbeteren en willen werken aan het doelgericht onder de aandacht brengen van hun boodschap. Uitermate geschikt voor blogs en nieuwsbrieven.


Tarieven schrijfcoaching en manuscriptbegeleiding

Voor begeleidingsadvies en tarieven op maat neem vrijblijvend contact op via info@schrijfcursusvolgen.nl. We denken graag met je mee! Vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt.

Wat klanten zeggen over onze schrijfcoaching

‘Eerlijk, motiverend en down to earth: zo zou ik de schrijfcoaching van Renee en Eva willen omschrijven. Ze zijn écht met mijn verhaal en personages bezig, geven goede tips en helpen me een stap verder. Altijd als ik contact heb gehad met Eva of Renee voel ik de adrenaline door mijn lichaam stromen: nog meer ideeën erbij, nog meer zin om te schrijven. Heerlijk!’

Femke Kroes, communicatiedeskundige

Eva heeft een heldere blik en weet ideeën in een breder perspectief te plaatsen. Door de positieve insteek durf je verder te gaan ontdekken.’

Yvonne Kruiper, freelance journalist

‘Vanachter je bureau weet je soms niet hoe je een stap verder komt, maar Eva wel. Als schrijfcoach laat ze me vertellen, sluit terloops aan, wijst op mijn teksten. ‘Oh, zo?’ Geïnspireerd fiets ik naar huis en schrijf daar mijn verhaal met een verfriste blik.’

Margot Taal, hoofddocent ontwikkelingspsychologie aan de UvA

‘Tijdens de privé-schrijfcoaching heeft Eva mij fantastisch laten zien hoe een tekst sterker wordt puur door het gebruik van techniek. Met deze informatie ben ik weer helemaal opgeladen en gemotiveerd en is schrijven nog leuker geworden.’

Nell Berger, theatermaker 

Nelleke Pieterse, opvoedcoach