Het Schrijfcafé

Tijdens het Schrijfcafé geven Renee en Eva inspiratie en advies voor iedereen die van schrijven houdt! Ieder Schrijfcafé vindt plaats in een persoonlijke, inspirerende setting en onder deskundige begeleiding. Het Schrijfcafé is maandelijks in de Openbare Bibliotheek Amsterdam Linnaeus en de OBA in Amsterdam-Noord Waterlandplein. Voor volwassenen en nu ook voor kinderen!

Het Schrijfcafé: tips en inspiratie!

Eindelijk aan die ene roman beginnen? Op zoek naar inspiratie voor een kort verhaal of hulp nodig bij het op papier zetten van je levensverhaal? Werken aan je schrijfdoelen of creatief schrijven omdat je daar gewoon gelukkig van wordt?

In het maandelijkse Schrijfcafé onder leiding van Eva en Renee kan het allemaal! In een intieme setting tussen de boeken werk je onder professionele begeleiding  aan een gerichte opdracht die je motiveert, inspireert en eventuele schrijfblokkades opheft. Ook is er ruimte om vrij te schrijven. Meld je aan voor een inspirerende middag vol oefeningen, gouden tips en schrijfadviezen.

Het Schrijfcafé heeft iedere maand een wisselend thema, zodat er altijd wat voor je tussen zit. Bijvoorbeeld: Hoe vind je een uitgever? Schrijf je eigen levensverhaal en schrijven vanuit je hart.
Kom proeven van het schrijverschap!


Lees hier hoe blogger Margaretha het Schrijfcafé heeft ervaren!


Schrijfcafé Amsterdam-Oost

Elke derde zaterdag van de maand is er op twee verschillende tijdstippen een Schrijfcafé in OBA Linnaeusstraat van 11:00 tot 13.30 en van 14:30 tot 17:00. Kosten: €5,00 met OBA-pas en €10,00 zonder pas.

Reserveren gewenst via linnaeus@oba.nl | 020 694 0773 | Linnaeusstraat 44, Amsterdam-Oost.

Schrijfcafé Amsterdam-Noord

Elke eerste zaterdag van de maand is er een Schrijfcafé op het Waterlandplein van 11:30 tot 14:00. Kosten: €5,00 met OBA-pas en €10,00 zonder pas.

Reserveren gewenst via waterlandplein@oba.nl |020 636 5885 | Waterlandplein 302, Amsterdam-Noord.

Schrijfcafé voor kinderen

Op elke eerste donderdagmiddag van de maand is er in bibliotheek Linnaeus het Schrijfcafé voor kinderen. Alle kinderen vanaf 8 jaar die dol zijn op lezen en schrijven zijn welkom. Het schrijfcafé begint om 15:30 en is om 17:00 afgelopen. Kom je ook? Wij zitten klaar met schriftjes en pennen, koekjes en sap!

Wil je leren hoe je een spannend verhaal schrijft? Een stripverhaal bedenkt en maakt? Een gedicht misschien? Of wilt weten hoe iets over je eigen leven schrijft dat voor anderen leuk is om te lezen? Het kan allemaal in het Kinderschrijfcafé! Op een speelse manier krijgen de kinderen eerst schrijftheorie uitgelegd zoals, bijvoorbeeld over hoe je een spannend verhaal schrijft. Wat is een pakkende eerste zin? En we gaan het met elkaar hebben over wat jouw lievelingsboek zo goed maakt.
Na de theorie gaan de schrijvers in spé zelf aan de slag met een leuke schrijfopdracht. Voor wie wil is er tenslotte de gelegenheid zijn of haar verhaal voor te lezen!

Noteer de data alvast in je agenda! Deelname is gratis, maar reserveren wordt op prijs gesteld; dat kan via: linnaeus@oba.nl of (020) 6940773.

Deelnemers over het Schrijfcafé

Ik houd oprecht van het Schrijfcafé omdat ik elke keer weer verrast ben dat zowaar iedereen in een uur een verhaal op papier krijgt.

Eva en Renee Kelder creëren een prettige, veilige sfeer waarin je je bloot durft te geven.

Dankzij de goede raad van Eva en Renee om middenin mijn verhaal te beginnen (en met de deur in huis te vallen) zag ik ineens helemaal voor me welk verhaal ik wilde vertellen.

> Lees meer reviews