Publicaties

Boeken Eva
Publicaties van Eva zijn: In search of Americans (non-fictie) en de roman Het leek stiller dan het was (Meulenhoff, 2014). In deze roman staat het hoofdpersonage Seije centraal. Seije woont op Vlieland samen met haar alleenstaande moeder. Ze struint veel over het eiland met haar beste vriend Teun. Het zou een idyllische jeugd kunnen zijn, maar dat is het niet. Seije voelt zich een outsider. Altijd. Wanneer ze als student in Edinburgh gaat wonen lijkt het beter te gaan. Ze krijgt een relatie en een promotieplek op een prestigieuze universiteit in Amerika. Maar hoe verder ze van Vlieland verwijderd is, hoe verder ze van zichzelf verwijderd raakt. Hoe ver kan je gaan in het verloochenen van je eigen identiteit?

Korte verhalen
Eva publiceerde voor haar debuutroman al korte verhalen in verschillende literaire tijdschriften zoals De Gids, Passionate Magazine en De Revisor. Het verhaal Slagroom is opgenomen in het boek Meer Oost samengesteld door de redactie van Schrijvers uit Oost. In deze verhalenbundel staan korte verhalen van verschillende schrijvers uit Amsterdam-Oost, zoals Herman Koch. Eva schrijft ook columns en artikelen voor verschillende media. Klik hier voor haar meest recente column en hier voor haar pleidooi voor het korte verhaal op de site van de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Boeken Renee
Publicaties van Renee zijn De parttime-junkie (Prometheus, 2014) en een bijdrage aan Nederland. Een objectief zelfportret. (Balans uitgeverij, 2015). In haar autobiografische debuut beschrijft Renee haar jarenlange verslaving aan de drug GHB. Op haar negentiende raakt ze verslaafd en op haar vijfentwintigste kickt ze cold-turkey af bij haar moeder thuis. Zes jaar lang leidde ze een dubbelleven, niemand had iets door. Tijdens haar verslaving studeerde ze keurig in vier jaar af en ging vervolgens werken in de verslavingszorg. De perfecte dekmantel. Met De parttime-junkie zet Renee zich op de kaart als verslavingsdeskundige. Haar volgende boek verschijnt halverwege 2016 bij Meulenhoff. Klik hier voor de column van Renee over de boekpresentatie van Nederland. Een objectief zelfportret.