Online schrijfcursus volgen bij Eva en Renee

Schrijven onderweg in de trein naar je werk of in een hangmat op je vakantiebestemming? Het kan allemaal met onze online schrijfcursus ‘Let the story begin!’

In een reeks van acht lessen maken we van jou een echte schrijver en na deze online schrijfcursus weet je alles over schrijftheorie zoals: show don’t tell, het creëren van personages van vlees en bloed en het schrijven van een dialoog. De lessen en schrijftheorie zijn zo opgebouwd dat ze toepasbaar zijn op elk genre van jouw voorkeur: een kort verhaal, roman, levensverhaal, column of blog. Deze online schrijfcursus is ontwikkeld door Eva en Renee, omdat zij als geen ander weten dat je het schrijfproces niet onnodig onder tijdsdruk moet zetten. Want juist wanneer een schrijver zich vrij voelt kan een mooi en goed verhaal ontstaan! Neem vooral ook een kijkje op deze pagina, want hier geven we alvast enkele tips en tricks.


online schrijfcursusHoe werkt het?

Wekelijks krijg je een schrijfles in je inbox boordevol inspirerende quotes, filmpjes, schrijftheorie en een originele schrijfopdracht. Deze schrijfopdracht zorgt ervoor dat je de theorie uit de les meteen in de praktijk kunt brengen. (Uiterlijk) zes dagen later mail jij je schrijfopdracht terug en wordt deze voorzien van uitgebreide feedback.

Online schrijfcursus: de lessen

  • Week 1 – Wie wordt je hoofdpersoon en hoe breng je deze tot leven? En welke vragen zijn de bouwstenen van elk verhaal?
  • Week 2 – Hoe te beginnen? We behandelen schrijftechnieken voor de eerste zin en daarnaast het ontwikkelen van jouw eigen schrijversstem.
  • Week 3 – Ken je personage dus ken jezelf! Hoe creëer je een rond personage?
  • Week 4 – Hoe schrijf je een levensechte dialoog? Wat is show don’t tell en waarom is het zo belangrijk om in je verhaal te verwerken?
  • Week 5 – Het belang van fictie en een verdiepende les in show don’t tell zodat je het helemaal in de vingers krijgt.
  • Week 6 – Het vertelperspectief en schrijven vanuit de stream of consciousness. Lekker los leren schrijven, zodat je je creativiteit optimaal benut.
  • Week 7 – De basisregels van elk verhaal: coherentie, openheid, geloofwaardigheid, differentiatie, synthese en sociale context.
  • Week 8 – Het schrijven van een synopsis en flaptekst, indien je een uitgever zou willen benaderen of je boek in eigen beheer zou willen uitbrengen.

Online schrijfcursus: kosten

De online schrijfcursus ‘Let the story begin!’ boordevol inspiratie, oefeningen, praktijkvoorbeelden en persoonlijke feedback op je tekst kost € 295,- (inclusief btw). Start vandaag nog met onze cursus, want in iedereen schuilt een schrijver en jouw verhaal verdient het om verteld te worden!

Inschrijven voor de online schrijfcursus

Ga naar de inschrijfpagina!

Een cursus met zeer veel (verdiepende) informatie en veel afwisselende oefeningen. Ook fijn dat de cursus online te volgen is, zo kun je je eigen tijd indelen. Top!”
Merrit van Tol, cursist

Dank voor het leren over o.a. show don’t tell! Ik heb deze weken mezelf veel beter leren kennen en ben heel blij dat ik het geld dat ik voor mijn 50e verjaardag van familie en vrienden kreeg hiervoor heb gebruikt.”
Saskia van Weelden, cursist

Renee geeft je met heldere en opbouwende tips de handvatten om jouw teksten vanaf de eerste les naar een hoger niveau te tillen. De wekelijkse online opdrachten zijn helder uitgelegd. Renee schakelt gemakkelijk tussen verschillende genres en kan het iedereen die graag schrijft aanraden. Een cadeautje voor jezelf!
Irène van Hogendorp, cursist

”Ik heb erg genoten van de online schrijfcursus. Elke week nieuwe schrijfoefeningen. Ik zat soms lachend achter het toetsenbord, soms zwetend. Spannend om de feedback te lezen. Ik keek uit naar de opmerkingen en tips. Veel geleerd, met name over opbouw verhaal en schrappen van overbodige woorden. Jammer dat het voorbij is. Ik kan de cursus van harte aanbevelen.”
Henny Sturkenboom, cursist

De keuzes en opstelling van de leerstof, de inspirerende voorbeelden van klassieke en moderne literatuur en de motiverende opdrachten, maakten de lessen heel boeiend, zodat alles om me heen soms niet meer bestond.
Met de waardevolle en leerzame tips ben ik met zachte, persoonlijke, doch professionele hand in het juiste spoor geleid. Het heeft veel toegevoegd en bijgedragen aan waar ik me nu bevind. Dank daarvoor.”
Stella Janna Witkamp, cursist

”De online schrijfcursus was echt geweldig. Heel erg fijn om op constructieve wijze feedback te krijgen zodat je verhaal echt vorm krijgt. De wekelijkse opdrachten zorgen ervoor dat je in de flow van het schrijven komt en geven je sturing. Ik vind het jammer dat ik alweer de laatste les heb gehad!”
Diana, cursist