Online schrijfcursus volgen bij Eva en Renee

Schrijven onderweg in de trein naar je werk of in een hangmat op je vakantiebestemming? Het kan allemaal met onze online schrijfcursus ‘Let the story begin!’

In een reeks van acht lessen maken we van jou een echte schrijver en na deze online schrijfcursus weet je alles over schrijftheorie zoals: show don’t tell, het creëren van personages van vlees en bloed en het schrijven van een dialoog. De lessen en schrijftheorie zijn zo opgebouwd dat ze toepasbaar zijn op elk genre van jouw voorkeur: een kort verhaal, roman, levensverhaal, column of blog. Deze online schrijfcursus is ontwikkeld door Eva en Renee, omdat zij als geen ander weten dat je het schrijfproces niet onnodig onder tijdsdruk moet zetten. Want juist wanneer een schrijver zich vrij voelt kan een mooi en goed verhaal ontstaan! Neem vooral ook een kijkje op deze pagina, want hier geven we alvast enkele tips en tricks.


online schrijfcursusHoe werkt het?

Wekelijks krijg je een schrijfles in je inbox boordevol inspirerende quotes, filmpjes, schrijftheorie en een originele schrijfopdracht. Deze schrijfopdracht zorgt ervoor dat je de theorie uit de les meteen in de praktijk kunt brengen. (Uiterlijk) zes dagen later mail jij je schrijfopdracht terug en wordt deze voorzien van uitgebreide feedback.

Online schrijfcursus: de lessen

  • Week 1 – Wie wordt je hoofdpersoon en hoe breng je deze tot leven? En welke vragen zijn de bouwstenen van elk verhaal?
  • Week 2 – Hoe te beginnen? We behandelen schrijftechnieken voor de eerste zin en daarnaast het ontwikkelen van jouw eigen schrijversstem.
  • Week 3 – Ken je personage dus ken jezelf! Hoe creëer je een rond personage?
  • Week 4 – Hoe schrijf je een levensechte dialoog? Wat is show don’t tell en waarom is het zo belangrijk om in je verhaal te verwerken?
  • Week 5 – Het belang van fictie en een verdiepende les in show don’t tell zodat je het helemaal in de vingers krijgt.
  • Week 6 – Het vertelperspectief en schrijven vanuit de stream of consciousness. Lekker los leren schrijven, zodat je je creativiteit optimaal benut.
  • Week 7 – De basisregels van elk verhaal: coherentie, openheid, geloofwaardigheid, differentiatie, synthese en sociale context.
  • Week 8 – Het schrijven van een synopsis en flaptekst, indien je een uitgever zou willen benaderen of je boek in eigen beheer zou willen uitbrengen.

Online schrijfcursus: kosten

De online schrijfcursus ‘Let the story begin!’ boordevol inspiratie, oefeningen, praktijkvoorbeelden en persoonlijke feedback op je tekst kost € 295,- (inclusief btw). Start vandaag nog met onze cursus, want in iedereen schuilt een schrijver en jouw verhaal verdient het om verteld te worden!

Inschrijven voor de online schrijfcursus

Ga naar de inschrijfpagina!