Eva en Renee

Schrijfcursus Amsterdam Eva Kelder

Eva Kelder
Eva en Renee zijn de oprichters en hoofddocenten van de schrijfcursussen en masterclasses.

Eva Kelder (1980) houdt zich al bijna twintig jaar professioneel met teksten bezig. Ze studeerde Engelse Letterkunde en Journalistiek. Tijdens het werken met oud-VS correspondent Charles Groenhuijsen werd ze aangestoken door zijn liefde voor Amerika en reisde voor haar crossmediale project In Search of Americans samen met fotograaf Sabina Theijs door de VS. Met een boek en korte films voor de VPRO als resultaat. Tijdens deze turbulente journalistieke reis dwars door de VS tekende Eva Kelder de levensverhalen van een bonte stoet Amerikanen op.

Gegrepen door het schrijfvirus begon ze naast haar journalistieke carrière met het schrijven van korte verhalen. In 2012 debuteerde ze met een kort verhaal in literair tijdschrift Passionate Magazine. Daarna volgden verhalen in literaire tijdschriften als De Revisor, De Gids, het Vlaamse iStoires, en een column op AmsterdamFM. Het verhaal Slagroom werd opgenomen in de verhalenbundel Meer Oost met bijdragen van onder meer Herman Koch. In 2014 verscheen haar lovend ontvangen debuutroman Het leek stiller dan het was bij uitgeverij Meulenhoff.

Eva begeleidt samen met haar schrijvende zus Renee in hun schrijfcoachingpraktijk aspirant-schrijvers op weg naar hun debuut en zij geven schrijftrainingen en workshops door heel Nederland. Van Amsterdam en Utrecht tot Weesp en Heemstede. Eva is freelance tekstschrijver en programmamaker voor diverse opdrachtgevers. In 2017 verscheen haar nieuwe roman Een charismatisch defect bij Meulenhoff.

In 2016 was Eva ambassadeur van het korte verhaal voor de J.M.A. Biesheuvelprijs. Lees hier hoe zij het opneemt voor het korte verhaal.


Schrijfcursus Amsterdam Renee Kelder
Renee Kelder
Renee Kelder (1985) is spreker, schrijver en verslavingskundige. Als afgestudeerd maatschappelijk werker en humanisticus laat zij zich inspireren door de menselijke geest. Voordat zij aan haar literaire carrière begon heeft zij gewerkt in de vrouwenopvang in Amsterdam, in de verslavingszorg, en bij Defensie als humanistisch raadsvrouw.

In 2014 debuteerde zij met De Parttime-junkie (Uitgeverij Prometheus), een goedbesproken autobiografisch boek over de drug GHB. Naar aanleiding van haar boek en haar ervaringen geeft Renee lezingen over veerkracht, doorzettingsvermogen en verslaving. In Nederland en België, in het bedrijfsleven, bij de politie, gemeenten en op scholen.

Voor het boek Nederland een objectief zelfportret (Uitgeverij Balans) schreef zij een stuk over de xtc-pil. Verder schreven onder andere mee: Youp van ‘t Hek, Maartje Wortel, Mano Bouzamour, Kees van Kooten, Paul Witteman en Adriaan van Dis. Renees tweede boek De Don. Seks, drank en coke: de sensationele opkomst en ondergang van een reclameman verscheen in 2017 bij Meulenhoff Boekerij. Een hernieuwde versie van Parttime Junkie is in 2018 wederom verschenen bij Meulenhoff Boekerij.

Voor meer informatie over de filosofie van de docenten Eva & Renee Kelder:
> Docenten