Gastsprekers

hnuTfzga

Roos van Rijswijk
Roos van Rijswijk (1985) studeerde Nederlandse letterkunde en literatuurwetenschap, is columnist van Advalvas en schreef toneel voor Theatergroep Thomas. Ze publiceerde eerder verhalen in onder andere Tirade, De Revisor, De Gids en Das Magazin en was te gast op Writers Unlimited en diverse andere literaire evenementen. Ze is een van de initiatiefnemers van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de eerste literaire prijs voor verhalenbundels. In 2016 debuteerde ze met Onheilig waarvoor ze de Anton Wachterprijs won, een tweejaarlijkse prijs voor het beste debuut.

> Meer over Roos op Roosvanrijswijk.nl

Michiel Stroink
Michiel Stroink
Michiel Stroink (1981, Oss) zat op de school voor journalistiek en studeerde literatuurwetenschappen in Utrecht. In 2012 verscheen zijn debuutroman Of ik gek ben en in 2013 verscheen zijn tweede roman Tilt. Zijn debuut werd lovend ontvangen, vier keer herdrukt, vertaald in het Russisch en ondertussen wordt er gewerkt aan de verfilming met o.a. Frank Lammers en Mike Weerts. Met Tilt won hij in 2014 de Dioraphte publieksprijs. Op 19 oktober 2015 verscheen Exit, zijn derde roman. Michiel woont in Amsterdam en schrijft daar aan zijn vierde roman.

> Meer over Michiel op Michielstroink.nl

marieke de groot schrijfcursus gastspreker

Annemarie de Gee
Annemarie de Gee is schrijver. Ze geeft lezingen op festivals als Uitmarkt, Crossing Border, Manuscripta en de internationale boekenbeurzen van Antwerpen en Boedapest. Daarnaast werkt ze als schrijfdocent oa voor Scriptplus (VU, Amsterdam) en voor jongerengezelschap Poldertheater. Momenteel schrijft ze aan haar derde roman..

> Meer over Annemarie vind je op haar website

marieke de groot schrijfcursus gastspreker

Marieke de Groot
De bezigheden van Marieke de Groot omvatten vrijwel het volledige boekenvak. Na de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam ging ze aan de slag als freelance redacteur voor uitgeverijen. Dit doet ze naast haar werkzaamheden als boekverkoper bij Pantheon boekhandel, waar ze ook betrokken is bij de inkoop en het organiseren van evenementen.

Als redacteur en boekhandelaar draagt Marieke bij aan het tot stand komen en aan de man brengen van boeken. Maar ook eerder in het proces speelt ze al een rol, namelijk daar waar de schrijver zich nog ontwikkelt. Als hoofdredacteur van Tijdschrift Ei – digitaal tijdschrift voor tekst en beeld – ontdekt en begeleidt ze vaak nog beginnende schrijvers. Zelf schrijft Marieke ook, interviewt ze schrijvers, en is ze betrokken bij het organiseren van literaire en kunstzinnige evenementen.

> Meer over Marieke op LinkedIn

Erik Rozing
Erik Rozing studeerde geneeskunde in Maastricht en heeft zich in Leiden tot psychiater gespecialiseerd. Hij richt zich bij zijn werk met name op de behandeling van psychose en trauma. In 2016 debuteerde Rozing met De psychiater en het meisje. Zijn roman werd zeer lovend ontvangen, kreeg vier herdrukken en verscheen op de shortlist van de Hebban Debuutprijs.

> Meer over Erik vind je hier!

maaike wentholt schrijfcursus gastspreker

Maaike Wentholt
Maaike Wentholt runt een succesvolle praktijk als personal coach, therapeut en trainer. Maaike was jarenlang werkzaam in leidinggevende functies binnen de (gezondheids)zorg. Zij is gespecialiseerd in het coachen van belangenorganisaties, het begeleiden van reorganisatie- en fusieprocessen, en het coördineren van samenwerkingsverbanden.

Elk creatief proces kent naast momenten van flow ook momenten van stress. Als het schrijven lekker gaat is dat heerlijk, maar dat laat zich helaas niet afdwingen. Maar er is iets aan te doen! Personal coach Maaike Wentholt reikt de cursisten waardevolle handvaten aan om je writer’s block te doorbreken. Je leert een eenvoudige en efficiënte meditatieve methodiek om in de schrijfflow te komen. Samen met senior coach Maaike ontwikkel je bovendien meer inzicht in jezelf als schrijver, waardoor je teksten rijker worden. Zelfinzicht leidt tot “levensechte” personages en spannende, psychologische dynamiek in je verhaal!

> Meer over Maaike op Stretchyourmind.nl