Docenten

Docenten Eva en Renee Kelder zijn de oprichters van de schrijfcursussen en masterclasses. Tijdens het schrijven van hun romans woonden ze bij elkaar in de buurt in Amsterdam. Iedere dag maakten ze samen een wandeling met hond Flip en bespraken de ins en outs van hun boeken met elkaar. Het viel hen op dat schrijven zo’n persoonlijk proces is. Door het schrijven leerden ze zichzelf beter kennen en kwamen er achter dat hoe meer zelfkennis je hebt hoe rijker je boek wordt. Dit psychologische aspect van het schrijfproces vonden ze echter niet terug in het bestaande schrijfcursusaanbod. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen! In hun schrijfcursussen is dan ook een belangrijke plek weggelegd voor de mens achter de schrijver.

Daarnaast huren zij gastsprekers in vanuit de praktijk, zoals hoofdredacteur Marieke de Groot en personal coach en therapeute Maaike Wentholt. Maaike is bovendien de moeder van Eva en Renee, en dat maakt deze schrijfcursus van Eva en Renee tot een echt familiebedrijf!

Schrijfcursus van Eva en Renee Kelder

Docenten Eva en Renee vinden het heel erg belangrijk om de theorie en de praktijk van schrijven met elkaar te verbinden. Elke schrijfles begint met theorie over stijl en techniek. Hierna ga je meteen zelf aan de slag, zodat je de geleerde theorie toe kunt passen in schrijfopdrachten. Eva en Renee geven daarnaast veel levendige voorbeelden uit hun eigen schrijfcarrière. Ook krijg je adviezen over hoe je een uitgever kunt vinden en je werk kunt publiceren. Gastdocent Marieke de Groot kan je alles vertellen over het uitgeven van boeken. Personal coach Maaike Wentholt zorgt ervoor dat jij nog meer in je schrijfflow komt.

Lees hier meer over docenten Eva en Renee en over de gastsprekers tijdens de schrijfcursus en masterclass:

Eva en Renee Kelder

Gastsprekers