Reviews

Op deze pagina lees je reviews, quotes; wat andere cursisten vinden van de schrijfcursus en workshops!

Reviews schrijfcursus

Prettige sfeer, goed samenspel van de zussen, constructieve feedback, veilige leeromgeving, besmettelijk schrijfenthousiasme. Deze cursus is een absolute aanrader als je de schrijver in jezelf wil aanzetten en daar de juiste stimulans en inspiratoren bij zoekt.

Odette de Wit, cursist

Eva en Renee zijn een gouden duo en hebben een eerlijk, oprecht en helder verhaal. Heel veel te bieden voor cursisten!

Cathelijn Schilder, schrijfdocent en schrijver

Eva en Renee zijn prettig gestoord. De wijze waarop ze lesgeven werkt bijzonder verfrissend. Met een gezonde mengeling van rede, interesse en plezier wisten ze ons in korte tijd naar een hoger niveau te tillen.

Henk-Piet Glas, cursist

Schrijven is jezelf onherroepelijk tegenkomen. De positieve, warme en veilige sfeer die Eva en Renee tijdens de training creëerden, gaf mij de moed om door te gaan toen het “eng” werd. Na acht weken schrijftraining weet ik beter wie ik ben en waar mijn kracht ligt. Het voelt het als een cadeau aan mezelf. Ik kan alleen maar dankbaar zijn.

Janine Schakel, cursist

Een cursus is voor mij geslaagd wanneer ik het gevoel krijg serieus genomen te worden omdat er voldoende aandacht is voor het persoonlijke proces waar ik doorheen ga. Bij De zusjes Kelder begon dat al bij de groepssamenstelling. Voor ieders verhaal was er genoeg ruimte om gedeeld te worden. Daadwerkelijk stimuleren dat elke deelnemer zichzelf mag zijn en tegelijkertijd als leiding jezelf kwetsbaar opstellen omdat het gaat over het proces van de cursist als schrijver en niet over de eer en glorie van de cursusleiding, is niet iedereen gegeven. Inmiddels is zowel van binnen als van buiten de groep het opgevallen dat ik duidelijke stappen heb gezet in mijn ontwikkeling als schrijver. Mij motiveerde het om ook de vervolgcursus bij hen te doen. Het heeft mijn positieve mening over hun aanpak alleen maar versterkt.
Bernard Philipsen, tweemalig cursist bij De Zusjes Kelder, 2017

Ik ben 12 weken geleden begonnen met schrijven: het is niet meer stoppen. Het mooie is dat het schrijven een handvat wordt om anders naar jezelf te kijken én om beter naar anderen te luisteren. Anderhalf jaar geleden deed ik een cursus mindfulness, schrijven werkt zo mogelijk nog meer bevrijdend. Ik vond de lessen hartstikke leuk en kijk uit naar de nieuwe serie. Eva en Renee vullen elkaar goed aan!

Vincent Huijing, cursist

Met plezier de cursus gevolgd! Veel geleerd van de zusjes en van de medecursisten.

Bart Panjer, cursist

Eva en Renee zijn fris en deskundig. Met die blik kijken zij betrokken naar onze teksten. Dat geeft mij moed om te schrijven wat ik wil vertellen.

Elsbeth Visser, cursist

Ik begon aan deze cursus met de wens om het plezier in schrijven terug te krijgen. Dat is dankzij jullie gelukt! Ik heb echt genoten van de lessen en hoewel ik nog niet hardop durf te zeggen dat ik een heus boek ga schrijven, weet ik wel dat ik de komende tijd niet meer zal stoppen met schrijven.

Eva Polak, cursist

Tijdens de cursus lachen, praten, je open stellen, bibberend iets persoonlijks voorlezen, maar vooral zin krijgen om nog heel veel meer te schrijven! Ik heb weer ontdekt waarom ik schrijven zo fijn vind. Dank daarvoor Eva en Renee!

Maartje Smeets, cursist

Reviews Schrijfcafé

Eva en Renee Kelder creëren een prettige, veilige sfeer waarin je je bloot durft te geven.

Dankzij de goede raad van Eva en Renee om middenin mijn verhaal te beginnen (en met de deur in huis te vallen) zag ik ineens helemaal voor me welk verhaal ik wilde vertellen.

Reviews schrijfcoaching

‘Persoonlijke groei door het schrijven van jouw verhaal? Meer in je kracht staan en loskomen van onverwerkte gebeurtenissen uit je verleden? Schrijf het van je af! Hoe u dit kunt doen wordt u van A tot Z uitgelegd op een schrijfcursus van De schrijvende zusjes Eva en Renee Kelder. Het zal uw persoonlijke groei en ontwikkeling flink bevorderen en in ieder geval kunt u veel ballast uit uw hoofd achterlaten op papier. En wie weet wat een prachtig kort verhaal, novelle of roman dat op zou kunnen leveren.
Mijn boek begint door de begeleiding en raadgevingen van Eva en Renee al een hele mooie vorm aan te nemen.

Start vandaag nog met de verrijking van uw leven en schrijf u in voor een schrijfcursus!’

Dirk-Jan Steen, ondernemer en bedenker van gezelschapsspel Keezbord

Tijdens de privé-schrijfcoaching heeft Eva mij fantastisch laten zien hoe een tekst sterker wordt puur door het gebruik van techniek. Met deze informatie ben ik weer helemaal opgeladen en gemotiveerd en is schrijven nog leuker geworden.

Nell Berger, theatermaker