10 Echt Goede Redenen Om Een Boek Te Schrijven

Boek schrijven? Begin vandaag nog met deze 10 Goede Redenen Om Een Boek Te Schrijven!

Boek schrijven? 10 Echt Goede Redenen

1. Je bent nooit meer eenzaam. Je personages zijn je nieuwe beste vrienden en ze hebben nooit genoeg van je. Bij de bushalte, in de kantoortuin: ze kletsen de hele dag tegen je aan.

2. Je wordt beroemd. Oké misschien zit je niet meteen bij Matthijs aan tafel, maar wie een boek schrijft krijgt ontzag. Het simpele “Ik schrijf een boek” volstaat. Succes gegarandeerd op borrels en partijen, huwelijken en personeelsuitjes. Jij bent cooler dan wie dan ook.

3. Je wordt je eigen therapeut. Voortaan verwerk jij je verleden zelf. Gratis! Niets beter dan een boek om voorgoed af te rekenen met de demonen uit je verleden.

4. Je ben volstrekt ongevoelig voor superblije statusupdates op Facebook. Lijkt het soms alsof iedereen gelukkiger en succesvoller is dan jij? Who cares?! Jij schrijft een boek. Verdomme.

5. Je hebt altijd een excuus om niet naar die ene verjaardag te gaan.

6. Je wordt schathemeltjerijk. Innerlijk hè. Eindelijk kun je jezelf met recht een boeddhist noemen. Als je schrijft ben je helemaal in het hier en nu.

7. Je leert je echte vrienden kennen en maakt nieuwe vrienden die jou écht begrijpen. Oók als je niet mee de kroeg in kan omdat je boek af moet.

8. Je zegt eindelijk die stomvervelende baan op. Je bent kunstenaar, dus…

9. Je bespaart duizenden euro’s per jaar. Schrijven is gratis en je hebt dus geen tijd meer voor de kroeg.

10. Je gaat voortaan gratis op vakantie. Iedereen heeft wel een tante met een pied-à-terre in Parijs die jou als schrijver maar al te graag laat logeren (en zelf uiteraard in de Dordogne gaat zitten want hallo jij moet in alle rust kunnen schrijven!).

Overtuigd, maar geen idee of je op de goede weg zit? Schrijfcoaches Eva en Renee staan voor je klaar met tips, schrijfcursussen en schrijfcoaching! Leer hoe je een opzet maakt voor een boek of verhaal, ervaar het plezier van creatief schrijven en begin vandaag nog met schrijven. Veel plezier!